Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
24.04.2024
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
HACCP
Co łączy Stalgast i HACCP?

Zobacz więcej...
Zobacz więcej...
Zobacz więcej...

Co to jest HACCP? Skrót HACCP pochodzi od ... Wszyscy już chyba mają wiedzę na ten temat, jeże nie zapraszamy do zapoznania się z podstawowymi informacjami do naszego Serwisu: HACCP w Gastronomii.

Krótko mówiąc; możliwość zanieczyszczenia krzyżowego produktów to problem, który można skutecznie wyeliminować przestrzegając zasad systemu HACCP. Zgodnie z obowiązującymi zasadami higieny do każdej grupy produktów powinien być osobny zestaw przyborów kuchennych. Dzięki temu możemy skutecznie wyeliminować niebezpieczne zakażenia, które Łatwo przenieść używając tych samych przyrządów np.: tego samego noża do krojenia sera i ryb. Firma Stalgast wprowadziła na rynek takie właśnie narzędzia które są zgodne z bieżącymi wymogami systemu HACCP. Aby maksymalnie ułatwić swoim klientom prace w kuchni został wprowadzony podział na poszczególne kolory do każdej grupy i tak:

- do mięsa surowego – czerwony
- do ryb – niebieski
- do warzyw – zielony
- do drobiu – żółty
- do pieczywa i nabiału – biały
- do mięsa gotowanego, pieczonego – brązowy

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów zostały przygotowane zestawy akcesoriów a skład których wchodzą: deska do krojenia, komplety noży, szczypiec, łyżeczek oraz szczotek.

Czytelny i jasno określony podział kuchennego sprzętu to dziś już konieczność w każdej kuchni która chce sprostać obowiązującym standardom unijnym. Ale przede wszystkim to ogromny krok ku temu aby żywność była jak najzdrowsza i bezpieczna dla naszych klientów. Stalgast posiada w swojej ofercie wszystko co jest nizbedne do zastosowania systemu HACCP w gastronomii. Zapraszamy do zakupów.
Zobacz więcej...Zobacz więcej...Zobacz więcej...


Kontakt:
STALGAST sp. z o.o.
ul. Goździków 29/31 Warszawa
E-mail: stalgast@stalgast.pl
tel: (22) 51 71 575, 0-801 40 50 63
fax: (22) 51 71 577

 


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000